Pikku-Simo oli koulussa neutraali kaveri, joka tuli kaikkien kanssa toimeen. Koulun pihalla Pikku-Simo katseli päivittäin kun mopojengit nahistelivat keskenään milloin mistäkin. Tästä touhusta Pikku-Simo halusi pysyä erossa, kun ei ymmärtänyt että miksi pitää aina jostain taistella. Joskus toinen mopojengi lähti kiusaamaan Pikku-Simon koulukavereita. Näihin tilanteisiin Pikku-Simo halusi puuttua, ja meni selvittelemään asioita mopojengin ja koulukaverin välillä. Mopojengit suhtautui Pikku-Simoon myönteisesti, koska olihan se ihan hyvä, neutraali tyyppi, eikä mopojengeillä häntä vastaan mitään ollut. Tilanteet saatiin yleensä hyvin neuvoteltua ja mopojengit jättivät Pikku-Simon ja koulukaverit rauhaan.

 

Pikku-Simon koulukaverit alkoivat pelotella, että kyllä ne mopojengit vielä jonain päivänä hänenkin kimppuunsa hyökkää. Aluksi Pikku-Simo ei tästä välittänyt, mutta ajan kuluessa ja pelottelun jatkuessa hän kuitenkin alkoi tätä aidosti pelkäämään. Pikku-Simo päätti, että jos hän sitten liittyisi toiseen mopojengeistä, niin hän saisi siitä turvaa. Niin Pikku-Simo pyysi päästä toiseen jengiin. Nyt hän koki olevansa turvassa.

 

Seuraavana päivänä Pikku-Simon mopojengi otti kiusattavakseen Pikku-Simon kaverin. Tästä Pikku-Simo ei tykännyt, mutta mopojengi muistutti häntä, että tämän pitää osallistua kiusaamiseen, jos haluaa kuulua jengiin. Ja tästä jengistä ei sitten niin vain lähdetäkkään. Niin Pikku-Simo sai luopua entisistä ystävistään ja pääsi mukaan päivittäisiin koulupihan nahisteluihin - milloin pienempiin milloin isompiin. Pikku-Simo koki tulleensa petetyksi, koska ei tuntenut oloaan yhtään turvallisemmaksi mopojengiin liittymisen jälkeen.

 

Jos tämän tarinan Pikku-Simon ajattelee näkevänsä koulun pihalla tulevan kiusatuksi ennen mopojengiin liittymistä, niin itse menisin väliin ja uskoisin, että aika moni muukin näin ajattelee ja toivottavasti myös toimisi. Mutta jos näkee Pikku-Simon osana mopojengiä tappelemassa toisen mopojengin tai koululaisen kanssa, niin ei siihen ihan samalla innolla lähde ainakaan Pikku-Simoa puolustelemaan.

 

Nyt on Pikku-Suomea peloteltu ja Suomi hakee NATOsta turvaa. Tämä tarina kuvastaa sitä miten minä NATOon liittymisen näen.

 

EI NATO:lle, EI EU:lle - Itsenäinen Suomi takaisin!